Laddar meny
Kuva: Atea
Vaasan yliopisto

Atea ja Cisco toteuttivat Vaasan yliopiston konesaliuudistuksen

Kun Vaasan yliopiston konesalin uudistus tuli ajankohtaiseksi kesällä 2014, Atea konsultoi laitevalinnassa ja toimitti laitteet. Atea tuntee eri teknologioiden ominaisuudet ja mahdollisuudet erilaisissa asiakastilanteissa. Vaasan yliopiston tilanteeseen parhaaksi osoittautuivat Ciscon ratkaisut, joissa erityisesti hallinnan helppous sai kiitosta.

– Tiesimme aiemman yhteistyön perusteella, että Atealla on laaja asiantuntemus eri teknologiavaihtoehdoista, toisaalta luotimme omaan osaamiseemme esimerkiksi käyttöönoton kohdalla.  Atealta saimme hyvää apua eri laitetoimittajien vaihtoehtojen vertailuun ja pystyimme tekemään päätökset nopeammin, paremman tiedon varassa, kertoo ict-asiantuntija Sami Kinnunen Vaasan yliopistosta.

- Yliopiston konesali on vaativa ympäristö, joten valittavalle vaihtoehdolle oli asetettu tarkat perusedellytykset. Esimerkiksi hallittavuutta ja helppokäyttöisyyttä painotettiin. Luonnollisesti uusien laitteiden tuli toimia sujuvasti monien laitevalmistajien teknologiaa sisältävässä ympäristössä, Atean Account Manager Jan Utriainen sanoo.

Useamman laitevalmistajan ratkaisut käytiin läpi ja prosessin jälkeen valinta kallistui Ciscoon.

Sujuvaa konesaliarkea tiedossa

Atea toimitti konesaliin tarvittavat laitteet ja Vaasan yliopiston oma it-henkilöstö huolehti käyttöönotosta. Kattava kokemus vastaavista projekteista auttoi asiaa, mutta Sami Kinnunen toteaa siitäkin huolimatta käyttöönoton tapahtuneen ”poikkeuksellisen sujuvasti”.

Sama vaivattomuus jatkuu Vaasan yliopiston it-arjessa. Ciscon laitteet ovat toimineet uudessa konesalissa varmasti ja luotettavasti. Ongelmia ei ole tullut eteen, ja hallittavuus on ollut helppoa. Erinomaisen hinta-laatusuhteen lisäksi Sami Kinnunen listaakin nimenomaan hallittavuuden ja kaapeloinnin helppouden yhdeksi Ciscon kiistattomista kilpailueduista. Vaasan yliopiston investointi konesalinsa päivitykseen on osoittautunut kaikin puolin kannattavaksi.

– Vaasan yliopiston toteutuksessa tulevat hyvin esiin UCS-palvelinarkkitehtuurimme edut: suorituskyky, skaalautuvuus ja hallittavuus. Atean valtakunnallinen palvelukyky yhdessä ammattimaisen ja pitkän kokemuksen kanssa muodostaa Ciscosta ja Ateasta loistavan yhteistyöparin suomalaisille asiakkaille, Ciscon Datacenter and Cloud Leader Tero Alanen sanoo.

 

Teksti: Timo Mansikka-aho
Kuva: Akifoto

Vaasan yliopisto
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer