Takaisin Tietoa Ateasta

Atean puhemiehet

Atean puhemiehet ovat oman erityisalansa pitkän linjan osaajia, jotka osaavat kertoa selkeästi, mistä alan uusimmissa trendeissä oikeasti on kyse.

Ota yhteyttä meihin! Kerromme mielellämme, miten rakennamme Suomea tietotekniikalla.

 

Tommi Heiniö

Tommi Heiniö

CTO

Atean teknologiajohtajana Tommi seuraa aitiopaikalta teknologisen kehityksen suuntaa. Hän on digitalisaation visionäärinen puolestapuhuja. 

Tommi on laatinut Atean asiakkaille digitalisoitumisstrategioita, joten hänellä on vankkaa käytännön kokemusta siitä, miten digitalisaatiolla lisätään työntekijöiden ja organisaatioiden tuottavuutta. Tommilta kannattaa kysyä konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä kaikkea voidaan saavuttaa uuden ajan liiketoimintaprosesseilla moderneissa työskentely-ympäristöissä.

Joonas Simolin

Joonas Simolin

Technical Consultant

Joonaksella on vankka kokemus suomalaisorganisaatioiden tietohallinnon arkitodellisuudesta. Joonas on neuvonantajasi, kun pitää ratkaista, miten erilaisia päätelaitteita käytetään organisaatiossa tietoturvallisesti ja hallitusti. Joonaksen mukaan hankinnoissa tulee katsoa muutamia vuosia eteenpäin nyt käsillä olevasta välittömästä tarpeesta ja hyödyntää ict-ammattilaisten osaamista siinä. Halpa voi tulla arvaamattoman kalliiksi: mitä maksavat käyttöönotto, ylläpito, varmuuskopiointi, hallinta ja tietoturva? Entä mitä sellaista vähän tehokkaammalla laitteella voisi tehdä, jota kaikkein edullisimmalla ei? Näistä aiheista Joonas pystyy kertomaan selkeästi ja käytännön esimerkkejä hyödyntäen.

kalevi_Halonen

Kalevi Halonen

Account Executive

Kalevi on urallaan toiminut johto- ja kehitystehtävissä puolustusvoimissa, valtiovarainministeriössä ja ulkoasiainministeriössä. Atealla Kalevi vastaa puolustus- ja turvallisuussektorin asiakkuuksien hallinnasta ja toiminnan kehittämisestä. Hänen erityisosaamistaan on korkean turvallisuustason palvelut, joissa korostuvat huoltovarmuus, varautuminen ja kyberturvallisuus. 

Kalevi painottaa, että digitalisoituvassa kyberympäristössä on tärkeää, että kriittisissä palveluissa kaikki palvelun rakentamiseen, tuottamiseen ja käyttöön osallistuvat organisaatiot kykenevät toimimaan yhtenäisenä verkostona. Tässä verkostossa korostuvat luottamus, vastuu, viestintä, osaamisen hallinta, joustavuus, riskienhallinta, tilannetietoisuus ja reagointikyky.

Markku Selin

Markku Selin

Business Manager, Network and Security

Markku on tietoturvan ja tietoliikenteen moniosaaja neljännesvuosisadan kokemuksella. Hänen mukaansa tietoverkot ovat digitalisaation sähköinen hermosto ja hän on innostunut IoT:in tuomista mahdollisuuksista innovaatioille ja uudelle liiketoiminnalle.

Markulla on halu jakaa näkemyksiään siitä, miten tietoturva ja tietoverkkojen turvallisuus eivät ole mikään irrallinen kokonaisuus vaan edellytys tehokkaalle liiketoiminnalle. Markku on ollut määrittelemässä ja luomassa organisaatioiden sovellusten verkkonäkyvyyttä tietoturvan ja liiketoiminnan näkökulmasta jo pitkään.

Olli Rannisto

Olli Rannisto

Solution Manager

Ollin sydäntä lähellä ovat kaikki loppukäyttäjäratkaisut. Erityisesti oppimisen pedagogisesta muutoksesta teknologian avulla Olli voisi keskustella loputtomiin. Hän väittää, että olemme tapojemme orjia – teemme niin kuin olemme oppineet tai meitä on opetettu. Uudella teknologialla tulisi asioita tehdä uusilla tavoilla, jotta hyödyntäisimme sitä mahdollisimman tehokkaasti.

Ollin mielestä tärkein kehityssuunta on mobilisaatio eli työn tekeminen ja oppiminen tapahtuvat yhä enemmän mobiilisti, ajasta ja paikasta riippumatta – ja toivottavasti myös uusilla tavoilla.

Seppo Jalkanen

Seppo Jalkanen

Development Manager

Seppo keskittyy Ateassa laatu- ja turvallisuusasioiden johtamiseen ja kehittämiseen. Kun Atea muutama vuosi sitten siirtyi ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumattomaan työntekoon, Seppo antoi uudelle tavalle tehdä töitä nimen rytmityö ja vastasi Atean oman tietotekniikkaympäristön muutoksesta rytmityön mahdollistamiseksi. Sepon mukaan tekniikkaa enemmän kyse on kuitenkin johtamisen muutoksesta. Rytmityön johtaminen perustuu vapauden ja vastuun tasapainoiseen yhdistelmään. Seppo pystyy kertomaan, miten työstä voidaan tehdä rytmityötä - sekä tekniikan että johtamisen näkökannoilta.

Laatu- ja turvallisuusasioissa Seppo tietää, etää ihmiset ovat usein tietoturvan heikoin lenkki ja toisaalta ihmisten turvallisuustietoisuuden parantamisella ja kouluttamisella voidaan parantaa myös tietoturvaa merkittävästi ilman yhtään uutta teknistä kommervenkkiä.

 

Takaisin Tietoa Ateasta
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer