Takaisin Yhteiskuntavastuu
kierrätys csr Kestävä kehitys Hankinta ja hallinnointi

Kierrätetty IT, kestävämpi tulevaisuus

Tiesitkö, että vain 10 prosenttia Suomessa myydyistä matkapuhelimista kierrätetään. Laitteet jäävät kotona ja konttorilla laatikoiden pohjille, jolloin niillä on suuri riski joutua lopulta sekajätteeseen, missä ne muodostavat sekä ympäristö- että tietoturvariskin.

Atean logistiikkakeskukseen toimitetuista päätelaitteista neljä viidestä päätyy vielä uudestaan käyttöön, joten yhtään laitetta ei kannata jättää kaappiin lojumaan. Atea uskoo vastuulliseen toimintaan ja tämä perusarvo huomioitiin myös ruotsalaisessa tutkimuksessa, jossa it- ja teknologialan päättäjät äänestivät Atean alan vastuullisimmaksi toimijaksi. Teknologia on kestävän tulevaisuuden mahdollistava voimavara.

Tiedätkö mitä luonnonvaroja tietokoneeseesi tarvitaan?

Jokaisen tietokoneen ja älypuhelimen valmistukseen tarvitaan valtava määrä luonnonvaroja, jotka ovat täysin kierrätettävissä. Sinunkin tietokoneesi tarvitsee alumiinia, antimonia, arsenikkia, bariumia, berylliumia, kadmiumia, kromia, kobolttia, kuparia, galliumia, kultaa, terästä, lyijyä, elohopeaa, palladiumia, platinaa, hopeaa, tinaa, ja sinkkiä toimiakseen.

Muista tuotetuista materiaaleista puhumattakaan, joten älä jätä arvokasta materiaalia pölyttymään pöytälaatikkoon vaan palauta ne takaisin kiertoon. Luonto kiittää.

Kokonaisvaltaista vastuuta toimitusketjun osalta

Kuulumme maailman it-laitettoimittajien keskuudessa pieneen yhden prosentin ryhmään, jolle on myönnetty Gold CSR -yhteiskuntavastuuluokitus.

Ei yhtään kaappiin unohtunutta laitetta

Me haluamme edistää it-laitteiden kierrätystä ja näyttää yrityksille, miten ne voivat vähentää omia CO2-päästöjään.

Suomessa myydään vuosittain miljoonia älypuhelimia ja tietokoneita, mutta vain noin kymmenen prosenttia niistä kierrätetään. Liian usein laitteet unohtuvat laatikoiden pohjille tai päätyvät lopulta sekajätteeseen. Neljä viidestä Atean GoITLoop -kierrätyspalvelun kautta kierrätetystä laitteesta saa uuden elämän.

Palvelun prosessi on tehokas, tietoturvallinen ja ympäristöystävällinen. Sen avulla yrityksesi pääsee vaivattomasti ja luotettavasti eroon tarpeettomista it-laitteista.

Uskomme vastuullisen toiminnan voimaan

Suuri muutos kohti kestävämpää tulevaisuutta tapahtuu yritystasolla. Sen vuoksi olemme itse sitoutuneita yhteiskuntavastuullisiin arvoihin, kestävän kehityksen tavoitteisiin ja ympäristöystävällisiin toimintatapoihin.

Olemme vähentäneet hiilidioksidipäästöjämme 27 prosentilla vuodesta 2007, mutta tavoitteenamme on nostaa luku 50 prosenttiin muutamassa vuodessa.

Olemme allekirjoittaneet YK:n Global Compact -aloitteen, jonka tavoitteena yritysten kestävä toiminta sekä vihreämpi tulevaisuus. Aloitteen on allekirjoittanut jo yli 8000 yritystä 160:stä maasta.

Haluamme olla tämän kehityksen edelläkävijöitä ja omalla toiminnallamme osoittaa suuntaa myös muille.

Lue lisää Atean vastuullisuusajattelusta ja raportoinnista Atea-konsernin sivuilta.

 

Takaisin Yhteiskuntavastuu
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer