Uratarinoita

Atea tarjoaa työntekijöilleen monipuolisia kehittymismahdollisuuksia erilaisissa työtehtävissä. Monet meistä ovat luoneet kiinostavia urapolkuja - tutustu niistä muutamiin!

asd
Petteri Kauria
Head of Solution Sales
”Vierivä kivi ei sammaloidu”

Mikä on tittelisi ja mitä kuuluu työhösi?

Tittelini on Head of Solution Sales ja toimin ratkaisumyynnin vetäjänä. Vastuualueeni on loppukäyttäjäratkaisut eli digitaalinen työympäristö. Tiimini asiantuntijat osallistuvat vastuualueensa ratkaisuiden sekä palveluiden myymiseen Account Managerien tukena. Tehtäväni on johtaa resursseja eri asiakashankkeissa sekä kehittää Atean ratkaisuja vastaamaan asiakkaiden muuttuvia tarpeita. Osallistun myös itse asiakashankkeisiin, jotta tuntuma pysyy vireänä. Tiimini tekee tiivistä yhteistyötä asiakkaiden, kumppaneiden ja sisäisten sidosryhmien kanssa.

Miten olet päätynyt nykyisiin työtehtäviisi Ateassa?

Tulin Ateaan töihin kesällä 2009 Business Manageriksi. Vastuualueenani oli tulostuspalvelujen kehittäminen ja myyminen. Pääsin roolissani hyödyntämään aikaisempaa kokemustani ja saimmekin liiketoiminnan kasvu-uralle. Tehtävässäni pääsin tutustumaan laajemmin ICT-infrapalveluihin ja prosesseihin ja oppivuodet tässä roolissa olivat erittäin hyviä tulevaisuuden Atea-tehtäviä ajatellen.

Organisaatiomuutoksen yhteydessä minulle avautui mahdollisuus hakea laajempaa roolia tarjoomaorganisaatiossa ja valikoiduin hakijoiden joukosta vetämään palvelumyyntiä. Aloitimme tässä vaiheessa Atealla laajemmin ulkoistuspalvelujen myynnin. Tuote- ja projektitalosta palveluorganisaatioksi muuttuminen oli aluksi haasteellista, mutta isoja askelia ja hienoja onnistumisia päästiin tekemään. Palvelutalotiellä olemme edelleen ja vauhti sen kuin kiihtyy.

Vuoden 2014 alkupuolella oli aika siirtyä takaisin ”etulinjaan”, kun sain vastuulleni ratkaisumyyntitiimin Metropolitan Accounts -liiketoimintayksikössä. Tiimissäni toimii oman ratkaisualueensa huippuasiantuntijoita. Asiantuntijoiden johtaminen on ajoittain haasteellista, mutta sitäkin antoisampaa. Yhdessä saavutetut onnistumiset motivoivat minua, samoin ihmisten kehittyminen omassa roolissaan. Tiimityö on ehdoton vaatimus, että voimme menestyä tehtävässämme, kukaan ei pärjää yksin. Yhteistyössä on Atean menestymisen salaisuus.

Mikä erottaa Atean muista työpaikoista?

Atea on työnantajana erittäin mielenkiintoinen. Olen itse nauttinut työstä ICT-infratoimialan keskiössä. Mikäli teknologia ja erilaiset ”härpättimet” kiinnostavat, niin Atea on The Place to Be . Yhteistyö johtavien globaalien teknologiakumppaneiden ja muiden Atea maiden kanssa on erittäin antoisaa sekä opettavaista.

On useita syitä, miksi on tullut viihdyttyä jo lähes kahdeksan vuotta Atean palveluksessa. Työnantaja on tarjonnut ja tarjoaa jatkuvasti mahdollisuuksia edetä uralla, mutta tärkeimpänä ehkä kuitenkin ovat aivan upeat työkaverit. Pidän myös Atean tavasta pyrkiä jatkuvasti uudistumaan muuttuvassa maailmassa sekä toimintaympäristössä. Vierivä kivi ei sammaloidu pätee Ateaan ja itseeni.

Mitä teet silloin, kun et ole töissä?

Juniorina tuli pelattua jääpalloa ja voitettua neljä Suomen mestaruutta HIFK:n pelipaidassa. Vanhemmalla iällä laji vaihtui jääkiekkoon.  Pelaan edelleen itse lätkää Blues EPS -harrastejoukkueessa. Tämän lisäksi toimin apuvalmentajana Blues EPS -organisaatiossa -06 ikäluokassa, missä poikani pelaa sekä Blues EPS Kiekkokoulussa, missä tyttäreni ottaa ensimmäisiä askeleita jääkiekon parissa. Vapaa-aika kuluu aika pitkälle erilaisissa jääkiekkoharjoituksissa ja peleissä. Kesäisin perintömökissä riittää aina jotain kunnostettavaa tai ainakin puu- ja metsätöitä. Mikään ei voita kesäiltoja oman mökin terassilla järvenpintaa katsellen, kun päivän puuhastelut on tehty.

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer