Vuoden digitaalisin teko 2019

Atea etsii yhteistyökumppaneidensa kanssa jälleen vuoden digitaalisimpia tekoja. Onko yrityksesi tai organisaatiosi tehnyt digitaalisia ratkaisuja, joilla olette parantaneet yrityksenne toimintaa ja avanneet uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia? Oletteko tehneet ratkaisun, jolla on kestävän kehityksen kannalta positiivisia vaikutuksia tai mahdollistaneet digitaalisella oivalluksella oppimisympäristöjen ja -tapojen kehitystä. Mikäli näin on, kerro meille siitä. Vuoden digitaalisimmat teot palkitaan Atea Focus-tapahtumassa 1.10.2019.

Kilpailun hakemusten jättöaika on päättynyt 30.4.2019. Kiitämme kaikkia hakemuksen jättäneitä! Kilpailun tuomaristo vetäytyy nyt valitsemaan hakemusten joukosta kolme finalistia per sarja. Kilpailun voittajat ratkeavat yleisöäänestyksessä, joka aukeaa tällä sivustolle kesällä 2019. Äänestysaikaa on elokuun loppuun.

Tätä kilpailussa etsitään

Kilpailun voittaja on yritys/organisaatio, joka on hyödyntänyt digitalisaatiota luovasti ja tuottavasti omassa toiminnassaan.

Toteutetun ratkaisun avulla on pystytty uudistamaan prosesseja, parantamaan työn laatua, tehokkuutta ja/tai mielekkyyttä. Ratkaisulla on ollut positiivinen vaikutus liiketoimintaan tai sen avulla on voitu nipistää kustannuksia, säästää aikaa, luopua manuaalisista työvaiheista tai luoda mielekkäämpi tai tuottavampi työskentely-ympäristö.

Sarjoja on kaksi: Yksityiset yritykset sekä Julkishallinto. Ilmoittaudu mukaan ja perustele hakemuksessasi miksi juuri sinun yrityksesi/organisaatiosi ansaitsee palkinnon vuoden digitaalisimpaan muutokseen liittyvästä teosta. Finalistit julkaistaan kevään aikana Atean verkkosivuilla. Molempien sarjojen voittajat ratkaistaan yleisöäänestyksessä ja heidät palkitaan Atea Focus -tapahtumassa 1.10.2019.

Mikä on digitaalinen teko?

 

Vuoden digitaalisin teko -kilpailussa arvostetaan merkittäviä digitaalisia ratkaisuja, jotka ovat positiivisesti vaikuttaneet yrityksen tai organisaation toimintaan. Vuoden digitaalisin teko voi olla pieni tai suuri toteutettu asia ja se voi liittyä seuraaviin aihealueisiin:

 

Käyttäjäkokemus

Odotusten ylittäminen digitaalisessa työpaikassa, yhteistyön mahdollistaja, työnantajamielikuvan parantuminen.

Työ-/opiskeluympäristö

Työ- tai opiskeluympäristön Al- ja IoT-ratkaisut, virtuaalitodellisuus ja sen hyödyt. Analytiikka, mittaaminen ja optimointi.

Tuottavuus

Nykyaikaisen verkon ja tietoturvan hyödyt, pilvi- ja konesaliratkaisut, jatkuvat palvelut ja asiantuntijapalvelut.

Asiakaskokemus

Teknologia-alusta ja IT-infra asiakaskokemuksen tukena ja datan hyödyntäminen asiakaskokemuksen tehostamisessa.

Digitaalisuuden hyödyt

Ympäristöystävällinen työpaikka, digitalisaatiota tukeva työkulttuuri, osaamisen ja yhteistyön johtaminen.

Kilpailun tuomaristo

Kilpailun tuomaristo koostuu huippuasiantuntijoista, jotka omalla alallaan toimivat digitalisaation puolestapuhujina. Tuomarit kokoontuvat hakuajan umpeuduttua paneeliin ja valitsevat kilpailun kolme finalistia/sarja. Suuri yleisö päättää lopullisesti kisan voittajista äänestyksessä, joka aukeaa tällä sivustolla kesällä 2019.

Lue kilpailun tuomariston kommentit siitä, millaisia asioita he odottavat vuoden digiteoilta.

Tuomaristo

Andre Noel Chaker

André Noël Chaker, kirjailija, lakimies

Esko Kilpi

Esko Kilpi, Managing Director, Esko Kilpi Company

Juha Sihvonen

Juha Sihvonen, Managing Director, Atea

Mikko Eerola

Mikko Eerola, Managing Director, Hewlett Packard Enteprise

Antti Merilehto

Antti Merilehto, Toimitusjohtaja, AI Strategy Company

Elisa Kettunen

Elisa Kettunen, Tulevaisuuden kuntien digitalisointi -projekti, Kuntaliitto

Leena Pöntynen

Leena Pöntynen, Koulutusjohtaja, Teknologiateollisuus ry

Tutustu viime vuoden voittajiin

Julkishallinto: Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston metsäkonesimulaattori

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston eli POKEn opiskelijat ovat voineet harjoitella metsäkoneen käyttöä opetussimulaattorin ja VR-lasien avulla vuodesta 2018 lähtien. "On hienoa päästä näyttämään, että panostamme opetuksen kehittämiseen teknologian avulla. Vuoden digitaalisin teko -kilpailun voitto auttaa meitä olemaan alan pioneeri jatkossakin", POKEn it-tukihenkilö Petteri Heimonen sanoo.

 

Yritykset: ISS:n LuurISSa-sovellus

LuurISSa-mobiilisovellus on tarkoitettu turvallisuushavaintojen raportointiin kiinteistö- ja toimitilapalveluyritys ISS:n työntekijöille. "Tuntuu hyvältä saada tunnustusta. Turvallisuus on yhteinen asiamme. Se on tärkeää sekä meille että asiakkaillemme ja uskon, että olemme aidosti pystyneet edistämään sitä sovelluksemme avulla", ISS:n ratkaisuarkkitehti Lauri Pihlajasalo sanoo.

 

Yhteistyössä vuoden digitaalisinta tekoa valitsemassa

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer